Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје

Фармацевтски Факултет

Универзитетската школа на докторски студии, за студентите на трет циклус студии – докторски студии, во месец април организира две предавања

Почитувани,

Ве известуваме дека Универзитетската школа на докторски студии, за студентите на трет циклус студии – докторски студии, во месец април организира две предавања:

 1. На 26.4.2022 година (вторник) ќе организира првото предавање во живо на професорот Бенџамин Грег од Универзитетот во Тексас. Предавањето на тема “Regulating Genetic Engineering Guided by Human Dignity, Not Genetic Essentialism“ ќе се одржи на Филозофскиот факултет во Скопје, во Сала за седници, со почеток во 12,30 часот.
  • Линкот од објавата за предавањето е: уким (ukim.edu.mk)
   Предавањето ќе може да се следи и  on-line, преку линк на Зум:
   Topic: Guest lecture “Regulating Genetic Engineering”, prof. Benjamin Gregg, University of Texas at Austin
   Time: Apr 26, 2022 12:30 PM Sarajevo, Skopje, Zagreb
   Join Zoom Meeting
   https://us06web.zoom.us/j/86568622555?pwd=YTBxMDVPVHBRaEJEcW5CVjNseGM3dz09
   Meeting ID: 865 6862 2555
   Passcode: 1920 
  • Заради ограничениот број на места, замолуваме доколку има заинтересирани за физичко присуство на предавањето, претходно да се најавите на емаил адресата: prodekanint@fzf.ukim.edu.mk.
 2. На 27.4.2022 година (среда) ќе организира второто предавање во живо на професорот Бенџамин Грег. Предавањето на тема “Containing COVID-19:A Right to Privacy versus a Human Right to Public Health“ ќе се одржи на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје, во амфитеатар 2, со почеток во 17 часот.