Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје

Фармацевтски Факултет

Денот на сесловенските просветители, Светите браќа Кирил и Методиј

По повод патрониот празник на нашиот Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ и државниот празник 24 Мај, Денот на сесловенските просветители, денес делегација на УКИМ – Фармацевтски факултет, на платото на универзитетскиот кампус положи свежо цвеќе на споменикот на нашите учители , светите браќа Кирил и Методиј. Нека ни е честит и вековит 24 Мај.