Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје

Фармацевтски Факултет

Известување за термин за оцени и потписи од Институт за применета биохемија

Известување

Се известуваат студентите што ги положиле испитите во септемвриски испитен рок 2020 по предметите:

Програма магистер по фармација:

 • Храна и исхрана
 • Хигиена
 • Токсикологија

Програма лабораториски биоинженери:

 • Прехранбени производи
 • Испитување и контрола на вода
 • Испитување и контрола на генетски модифицирана храна – напреден курс
 • Токсиколошки форензични анализи

Програма диететика и диетотерапија:

 • Вовед во исхраната
 • Прехранбени производи
 • Хемија на храна 1
 • Принципи на нутриционизам
 • Моделирање и оптимизирање во нутриционизам и диететика
 • Вода и нејзин квалитет

Да ги достават индексите за оцена на 02.10.2020 (петок) на обележано место пред влезот во бараката од 9-11 часот.

Сите останати студенти кои имаат административна потреба од внесување на потписи или оцени (положени испити во други испитни сесии) да ги остават индексите во наведениот термин.

Од Институтот