Menu Close

Меѓународна соработка:

 • Фармацевтски факултет, Универзитет во Љубљана, Р. Словенија
 • Бугарската академија на науките, Содфија, Бугарија
 • Фармацевтски факул¬тет при Универзитет во Белград, Р. Србија
 • Институт за проучување на медицински растениjа “Д-р Јосиф Панчиќ,” Белград, Р. Србија
 • Фармацевтскиот факултет при Универзитет Хаџетепе, Анкара, Р. Турција
 • Медицински факултет, Оддел за неврологија и невроимунологија, Колумбија – Универзитет, Њујорк, САД
 • Факултетот за Природни науки при Универзитетот во Стокхолм, Шведска
 • Факултетот за фармацевтски науки при Универзитетот во Копенхаген, Данска
 • Меѓународниот центар за генетско инженерство и биотехнологија од Трст, Италија
 • Медицински факултет – Каролинска универзитет од Стокхолм, Шведска
 • Медитерански агрономски институт од Ханија, ЦИХЕАМ, Ханија, Грција
 • Универзитетот за ветеринарна медицина, Виена, Австрија
 • Кралскиот Универзитет во Кингстон, Канада
 • Универзитетот во Гент, Белгија
 • Шангајски институт за материја медика, Кинеска академија на науките, НР Кина
 • Кинеска национална библиотека на компоненти, НР Кина
 • Австриски Институт за Скрининг на Лекови, Инсбрук, Австрија
 • Факултет за хемија и фармација, Универзитет во Инсбрук, Австрија
 • Факултет за фармација, Универзитет во Валенција, Шпанија
 • Земјоделски универзитет во Тирана, Албанија
 • други